جهانگیری، احمدی‌نژادتر از محمود احمدی‌نژاد!/ انتقام جالب به روش مردم استان مرکزی

حسین مرعشی به تازگی در اظهاراتی انتخاباتی گفته است: اگر اصولگرایان بیایند مردم فقیر می‌شوند!

سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و مطالب رسانه‌های کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم. هر روز ۰۷:۳۰ با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.

 

*** 

 

مرعشی: اگر اصولگرایان بیایند مردم فقیر می‌شوند!

حسین مرعشی، سخنگوی حزب کارگزاران و از دستگیرشدگان فتنه 88 در بخشی از مصاحبه تفصیلی خود با شماره دوشنبه گذشته روزنامه شرق، گفته است: اصولگرایان ارزشی همچنان تصور می‌کنند که مشکلات ایران ناشی از نداشتن عملکرد انقلابی مسئولان در دهه‌های اخیر است؛ به همین دلیل در صددند که کشور را با سیاست‌های مورد نظر خود اداره کنند. حال آنکه در جهان این سیاست‌ها به نحوی تجربه شده و نمونه زنده آن کوبا و کره‌شمالی هستند که به فقر، نابرابری و ناکارآمدی در این دو کشور انجامید. با این همه اصولگرایان درصددند اداره کشور را تمام و کمال در دست بگیرند و با سیاست‌های خود آنرا اداره کنند. در حالی که چنین نگاهی از سوی این افراد، کشور را به سمت سیاهچاله‌ای از فقر سوق می‌دهد و ناکارآمدی را تشدید می‌کند.

او در اظهارات خود همچنین مدعی چالش در پایگاه اجتماعی نظام شده و تصریح می‌کند که پایگاه اصلاح‌طلبان و اصولگرایان نیز دچار تنزل شده است!

 

*اصلاح‌طلبان در "شرایط غرق" قرار گرفته‌اند و همین مسئله است که موجب شده شنوا و بینای عجیب‌ترین سخنان و رفتارهای تاریخ از سوی رجال این جریان سیاسی خاص باشیم.

در فن نجات گفته می‌شود که یک غریق، خطرناک‌ترین رفتارها را از خود بروز می‌دهد و سعی می‌کند نجاتگران خود را نیز با خود به قعر بکشد.

فلذاست که شاهدیم اصلاح‌طلبان که مسبب‌الاسباب تمام گرانی‌ها و اوضاع موجود کشور هستند، از یک سو برای ایجاد «فتنه اقتصادی» تقلّا می‌کنند و از سوی دیگر هم اظهار می‌دارند که نظام و اصولگرایان نیز دچار تنزل سرمایه اجتماعی شده‌اند، اصولگرایان بعنوان بزرگترین حامیان سفره مردم اگر بیایند موجب ازدیاد فقر می‌شوند و از این قبیل!

ما قضاوت درباره سخنان مرعشی را بر عهده مخاطبان محترم وامی‌گذاریم و البته این نکته را هم بیان می‌داریم که شرایط امروز کشور کوبا ثمره «برجامیزاسیون کوبا» و دل بستن مسئولان این کشور به وعده لغو تمام تحریم‌ها و توافق با جامعه جهانی است. وعده‌ای که اصلاح‌طلبان ایرانی نیز طی 6 سال گذشته همان را ترویج کردند و امروز که با شکست مواجه شده‌اند به جای پذیرش مسئولیت؛ بزرگترین ارمغان خود برای مردم که همان "فقر" است را به اصولگرایان نسبت می‌دهند! گفتنیست در دولتِ اصلاح‌طلبان قیمت مسکن تا بیش از 300 درصد افزایش یافت و گفته می‌شود تورّم کشور بیش از 50 درصد است. جالب است که اصلاح‌طلبان حتی در همین حال نیز برای نیل به هدف ایجاد آشوب و بروز فتنه اقتصادی، دولت را از "نظارت بر قیمت‌ها" بازمی‌دارند.

 

***

 

اگر هیزم مشکلات مردم با کبریت جهانگیری گُر بگیرد...

احمدی‌نژادتر از محمود احمدی‌نژاد!

اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس‌جمهور روحانی، به تازگی طی اظهاراتی در بوشهر گفته است: باید بپذیریم این فشاری است که آمریکایی‌ها به کشور وارد کرده اند؛ آنها مهم ترین منبع درآمد کشور یعنی نفت را تحریم  کرده و سعی دارند مانع صادرات نفت کشور شوند. البته مدیریت کشور تلاش دارد که با روش‌هایی موفق به صادرات نفت شود اما به هر حال وقتی منبع اصلی درآمد یک کشور در فشار قرار بگیرد خود به خود اقتصاد آن کشور و خانواده ها در فشار قرار می گیرد که امیدوار هستیم با طرح های مختلفی که در دست داریم بخشی از فشارهای مردم را کم کنیم. از صبوری و بزرگی مردم که تا الان تحمل کردند تشکر می کنیم و امیدواریم که در آینده روزهای بهتری در پیش داشته باشیم.

به گزارش جماران، وی همچنین درباره ادامه طرح یارانه معیشتی تاکید کرد: آنچه که تا الان در دست اقدام است ادامه خواهد یافت و امیدوارم که نه تنها این طرح ادامه پیدا کند بلکه بتوانیم با منابع جدیدی که دسترسی پیدا می‌کنیم کمک های دیگری هم انجام دهیم.[1]

 

*مشخص نیست چرا جهانگیری شهامت این را ندارد که به مردم بگوید اثر تحریم‌ها بر اقتصاد ایران به کمتر از 30 درصد رسیده و بودجه کشور نیز کمتر از 30 درصد به نفت وابسته است.  در نتیجه اینکه مشکلات خانوارها نیز ربط وثیقی به تحریم ندارد و علت آنها را بایستی در تصمیماتی روحانی و اصلاح‌طلبان جستجو کرد!

از طرف دیگر، ما به آقای جهانگیری عرض می‌کنیم که اگر استمزاج جامعه را بیابند قطعا به این درک می‌رسند که مردم راضی نیستند دولت محترم با «عدم نظارت بر قیمت‌ها» از یک جیب آنها پول بردارد و با سیاست احمدی‌نژادی «پول‌پاشی»، در یک جیب دیگر آنها چند عباسی یارانه بگذارد!

این درک و خواسته مردم البته برخاسته از یک عقلانیت حکومتی است که ما نمی‌دانیم چرا دولت محترم هیچ التزامی به آن ندارد؟!

ما به معاون اول محترم رئیس‌جمهور عرض می‌کنیم که توان و عُرضه نظارت بر قیمت‌ها بعنوان اصلی‌ترین معضل امروز اقتصاد ایران حتما خیلی کم‌هزینه‌تر و آسان‌تر از تقلا برای یافتن پول و تزریق آن به غول بی‌افسار نقدینگی در اقتصاد ایران است. ماند که آقای جهانگیری قبل از بروز بلواهای اخیر و در روزگاری که به ایشان هشدار می‌دادیم این سیاست‌های غلط دولت منجر به بروز فتنه اقتصادی خواهد شد؛ باد در غبغب می‌کردند و می‌گفتند دولت توان کافی برای نظارت بر قیمت‌ها ندارد![2]

اکنون چگونه این دولت کم‌توان؛ صاحب‌خردی اهورایی شده و توانی سخت‌تر و جانفرساتر برای یافتن پول پیدا کرده است؟ مسئله وقتی جالبتر می‌شود که همه می‌دانیم پس از بروز اغتشاشات قابل پیش‌بینی آبان، بحث «نظارت بر قیمت‌ها» تبدیل به گفتمان عمومی شد و حتی بعنوان خواسته شخص رهبر معظم انقلاب از دولت نیز به مردم اعلام گشت اما آقایان اکنون به جای ابراز بیعت با این خواسته مهم و اصولی رهبر انقلاب؛ مشغول سیاه‌نمایی بیشتر از اوضاع کشور و دادن وعده‌ی لوبیای سبز سحرآمیز به مردم هستند و لام تا کام درباره اصلی‌ترین شأن حکومتی خود در دولت یعنی نظارت بر قیمت‌ها حرفی نمی‌زنند و گزارشی نمی‌دهند.

گزارشی که به نظر می‌رسد حاکی از گران‌تر شدن کالاها باشد نه ارزانی آنها!

برخی محافل تحلیلی البته درباره فرایند پیش‌گفته نظر دیگری هم دارند و از این می‌گویند که دستی عامدانه در کار است تا با ناراضی‌سازی از مردم و عصبانی کردن آنها به بهانه‌های اقتصادی، شاهد به راه افتادن جمعیت ناراضی در خیابان‌ها باشد.

و این شلتاق‌کردن‌ها، سیاه‌نمایی‌ها و استنکاف از اجرای سیاست‌های اصولی و مثلا بیتفاوتی نسبت به پیوست‌های عقلانی طرح اصلاح قیمت سوخت که منجر به اغتشاش شد نیز ناشی از همین مقوله است.

این دست عامدانه و نفوذی، چندیست که مورد رؤیت برخی مسئولان و نمایندگان کشور نیز قرار گرفته است.[3][4]

 

***

 

مانور سرمایه اجتماعی نظام در استان مرکزی را می‌بینند؟

انتقام جالب به روش مردم استان مرکزی

شاپور جلالی، معاون توسعه مشارکت‌های مردمی کمیته امداد امام خمینی(ره) استان مرکزی گفت: امسال ۱۲۳ میلیارد و ۲۵۰ میلیون ریال زکات در این استان جمع‌آوری شده است.

به گزارش ایرنا، وی افزود: زکات جمع‌آوری شده در این استان پارسال ۸۹ میلیارد ریال  بود.

جلالی همچنین تصریح کرد: مؤدیان، زکات پردازان و عموم مردم خوب استان مرکزی می‌توانند با حضور در کمیته امداد از نزدیک در جریان اثر بخشی زکات در توانمندسازی و رفع مشکلات محرومان قرار گیرند.[5]

 

*روند افزایش وجوهات و صدقات مردم در سال‌های اخیر که به نهادهای امین نظام پرداخت می‌شود؛ مقوله‌ای است که حتما باید پیرامون آن تأملات دقیقی صورت بگیرد.

علت این افزایش خاصّه در زمانه‌ای که عده‌ای معتقدند اعتقادات دینی مردم کمرنگ شده، "بحران نان" جامعه را فرا گرفته، نسل جوان با ارزش‌ها بیگانه شده، فقط 5 درصد جامعه ایران اهل اربعین هستند و سرمایه اجتماعی نظام اسلامی کاهش یافته؛ از اهمیت بیشتری برخوردار است.

پیش از این مدیرکل کمیته امداد استان سمنان نیز خبر داده بود که مردم این استان در ۶‌ ماهه نخست امسال از طریق کمیته امداد و مراکز نیکوکاری، ۴۱ میلیارد تومان به نیازمندان کمک کردند که این میزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۹۵ درصد رشد داشته است.[6]

جالب است که این روند افزایش با آمارهای موجود از شاخص‌های رو به رشد اقتصاد ایران نیز تطابق دارد و در یکی از نتایج خود نشان می‌دهد که فضاسازی پیرامون سیاه بودن اوضاع اقتصادی ایران یک پروژه جنگ روانی است نه یک واقعیت!

پیش از این، روزنامه اصلاح‌طلبان آرمان ملی نیز در گزارشی خبر داده بود که بیش از 5 میلیون از بیکاران فعلی در ایران، "بیکاران صاحب درآمد" هستند که مایل به پذیرش هر شغلی نیستند.[7]

این حقایق البته ما را به سمت یک سؤال جالب نیز رهنمون می‌شود و آن اینکه ایران اگرچه با مشکلات اقتصادی عدیده‌ای مواجه است اما مشکل نان و گرسنگی ندارد پس چرا کسانی از درون ستاد دولت نیز به جای بیان آمارهای مثبت، بر وجود بحران نان و شیوع گرسنگی در ایران تأکید دارند؟!

 
 

[باربری پیروزی]  [باربری سهروردی]  [باربری عباس آباد]  [باربری پاسداران]  [باربری مطهری]  [باربری ولیعصر]  [اوزون درمانی]  [اجنرال]  [گری]  [باربری کریمخان]  [باربری امام حسین]  [باربری هفت تیر]  [باربری تهرانپارس]


چاپ